Tima Világa

TESZT Niacinamide 10% + Zinc 1%

2018. november 23. - Tima84

 niacinamide.jpg

Tanulmányok szerint 2-5% niacinamide 8 héten át, naponta használva láthatóan halványítja a pigmentfoltokat, különösen, ha egyik jó barátjával, az acetyl glucosamine-nal párosítják. 

A niacinamid antioxidáns és gyulladásgátló tulajdonságokkal is rendelkezik. Továbbá, a niacinamid stabil, biztonságos és jól tolerálható a topikális készítményekben, még viszonylag nagy koncentrációkban is. 

Sajnos a niacinamid bőrfiatalító képességének vizsgálata viszonylag korai stádiumban van. Azonban a kevés létező tanulmány ígéretes eredményeket hozott.

 

Mindenképpen este érdemes használni, több okból is...

  • Állítólag a c-vitaminnal nem férnek össze (bár vannak ellentmondások)

  • Fényes réteget képez a bőrön

  • Nem lehet rá sminkelni, olyan lesz a bőrön mintha hámlana

  • Nálam konkrétan egy termékkel sem tud megbarátkozni, elcsúszkál fura állaga lesz, még a saját márkás arbutint sem szereti.

  • Rettentő száraz érzetet hagy maga után, de ezt elfogadom, mert úgy is jön rá a hidratáló krém.

 

Több, mint két hónapja használom. Hatalmas reményeket fűztem hozzá, a sok pozitív vélemény miatt is, de nálam sajnos nem hozta az eredményeket. Sokat gondolkodtam, hogy bepróbálkozom még egy üvegcsével, de lebeszéltem magam, az összeférhetetlensége miatt. Ettől függetlenül másnak működhet.

 

Tudni kell, hogy a niacinamide pigment szállítást blokkoló hatóanyag, lényegesen lassabban halványítja a foltokat, mint pl retinol vagy aha savak. Természetesen a megfelelő fényvédelem nélkül teljesen felesleges használni, mert semmi nem fog történni.

 

Minden negatív tapasztalat mellett, nem tettem le a The Ordinary termékekről, mert még van pár db ami tesztelés alatt van, és van közte olyan is ami nagyon hamar bebizonyította, hogy igenis tudnak jó termékeket előállítani.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tima-vilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr414111687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása